Oslava 70 let kopané v naší obci

12.07.2012 13:54

Dne 23.6.2012 proběhla v naší obci oslava 70-ti let od,vzniku fotbalového klubu TJ Sokol Kovalovice.Mnoho měsíců plánování,příprav a organizování neúnavné skupiny okolo vedení TJ bylo bohužel těsně před plánovaným datem znehodnoceno matičkou přírodou.V noci ze čtvrtka 21.6.2012 na pátek 22.6.2012 ,byl vinou půl hodiny trvající bouře s přívalovým deštěm areál šaten zaplaven nánosem bahna,kamení,kusů travin,keřů a prostě všeho čemu voda stála v cestě.Bohužel již nešlo na vzniklou situaci reagovat a dát věci do pořádku.Plánované oslavy měly být korunovány úžasným fotbalovým zážitkem a to utkáním s bývalými hráči klubu SK Sigma Olomouc.

Událost na kterou se mimo funkcionářů a samotných hráčů těšil každý fanda z Koválovic i širokého okolí musela být zrušena.Desítky hodin na zvelebení celého areálu ale zůstanou vidět s každou návštěvou hřiště a toto krásné výročí si zvelebení zasloužilo.

Program s pozvanými hosty proběhl podle harmonogramu a oslava byla zakončena zábavou s hojnou účastí do pozdních hodin.

Všem,kteří se podíleli na této usilovné práci patří náš dík a poklona před jejich snahou.

Při příležitosti této oslavy byla vydána publikace mapující historii naší kopané.Jejím autorem je pan Radoslav Tvrdoň. Poslední kousky lze zakoupit v místní hospůdce na hřišti u obsluhy, spolu s pamětním dresem (miniaturou) do auta.

 

Publikace spolu s miniaturou dresu.

Spoušť,kterou počasí napáchalo byla znatelná.